Thaise Curies

– Welke kiest u?

[ENGLISH]

Thailand is erg bekend om haar lekkere eten. Iets wat u zeker moet proberen is de Thaise curry. Maar hoe weet u nou welke de lekkerste is? Hier is een overzicht met Thailand’s lekkerste curies.

Thai Curry

De maaltijd komt oorspronkelijk uit India en is door (im)migranten ook in Thailand bekend geworden. Nu is het een typische Thaise maaltijd geworden die toch wel heel anders is dan de Indiase curry’s. Thaise koks gebruiken meer verse groenten en daarnaast zijn de curry’s veel dunner dan in India, meer als een soep. De basis ingrediënten voor deze curry zijn gedroogde pepers met kokosmelk (of water), curry pasta, kruiden en groeten, vlees of vis om t geheel op te vullen. Naast de curry wordt vaak rijst gegeten wat het alles bij elkaar een gezonde maaltijd maakt.

Er zijn veel verschillende soorten curry’s. Door verschillende pepers krijgen de curry’s andere kleuren, zo is het lekker makkelijk uw favoriete curry te onthouden! De hoofd ingrediënten voor de curry pasta zijn gedroogde pepers, limoengras, sjalotten, witte peper, zout en trassi (soort garnalendeeg). Vaak worden planten bladeren en knoflook toegevoegd.

Groene Curry

Dit is de meest unieke curry wanneer u de curry met andere Aziatische landen vergelijkt. The groene chili en basilicum blaadjes zijn kenmerkende ingrediënten voor deze curry. De maaltijd wordt vaak gegeten met rundvlees, kip of vis dumplings. Dit populaire gerecht is zeker aan te raden om een keer te proberen maar pas wel op want het kan best wel eens pittig zijn!

Groene Curry | Thai Curry

Groene Curry

Rode Curry

De rode curry pasta wordt in veel Thaise gerechten gebruikt en is dus erg gevarieerd. Door de rode pepers kan de curry erg pittig zijn maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. U kunt deze curry goed eten met veel verschillende soorten vlees en vis zoals kip, gans, rundvlees, varkensvlees of garnalen. Voor het ultieme avontuur is er ook de mogelijkheid om deze curry met een slang of kikker.

Rode Curry - Thai Curry

Rode Curry – Thai Curry

Gele Curry

Dit is een variant op de Indische curry en heeft een gele kleur door de gele curry poeder. De curry wordt vaak gegeten met kip, ui en aardappelen. Door de toegevoegde gedroogde kruiden is de curry vrij mild van smaak.

Gele Curry - Thai Curry

Gele Curry – Thai Curry

Panang Curry

Dit is de favoriet voor veel toeristen. De curry is veel dikker qua textuur waardoor het op een bord wordt geserveerd. De dikke kokossaus is veel zoeter en minder pittig dan de rode en groene curry’s. Vaak worden er pinda’s toegevoegd wat deze curry erg lekker maakt samen met stukjes rundvlees.

Panang Curry

Panang Curry

Masaman Curry

Een originele en zeer unieke curry met enige Perzische invloeden. Anders dan andere Thaise curry’s bevat deze curry pinda’s en bijzondere kruiden zoals kaneel, witte kardemom en nootmuskaat. De Masaman Curry is vaak geserveerd met lams – of rundvlees in Islamitische landen. Voor wie Thailand bezoekt, de Masaman met kip is erg lekker!

Masaman Curry

Masaman Curry

One thought on “Thaise Curies

  1. Pingback: So many Thai Curries… | Hotel Hua Hin Blog

Comments are closed.