Speciale festivals in Hua Hin

[ENGLISH]

In Hua Hin zijn ieder jaar weer vele festivals te vinden. Kleine en grote evenementen, de meest speciale zijn hier genoemd. Let er wel op dat datums kunnen veranderen. Naast deze evenementen zijn er veel andere evenementen zoals voedselmarkten en concerten.
Het internationale vlieger festival
Hua Hin is de perfecte plaats voor een vlieger festival doordat het aan de zee ligt, is er altijd voldoende wind. Het festival wordt gehouden in Maart een beetje ten Noorden van Hua in, The King Rama VI camp. Al langer dan tien jaar komen mensen naar het festival om demonstraties van stunt vliegers, Thaise, grote en kleine vliegers te bewonderen. Er worden wedstrijden gehouden tussen teams en individuen over de hele wereld, erg leuk om te zien! Het festival word iedere twee jaar in Maart georganiseerd.

Hua Hin Kiteboarding World Cup
Terwijl u op de stranden van Hua Hin zit, kunt u vaak mensen zien kiteboarden in de golven van de zee van oktober tot mei. Professionals zetten hun beste beentje voor tijdens de World Cup in maart. U kan de leuke Freestyle stunts zien en kiteboard races.

Jazz festival
Hua Hin organiseert ieder jaar een van Thailand’s beste Jazz festivals. Ooit was een hotel ermee begonnen maar inmiddels is het een bekend Jazz festival geworden, georganiseerd door het bedrijf Compassion4Share. Professionele artiesten van over de hele wereld laten het beste van zich horen met verschillende Jazzstijlen. Elk jaar komen er meer dan 15.000 bezoekers naar Hua Hin om dit festival bij te wonen. In 2015 wordt het festival voor de 14de keer georganiseerd, zorg er wel voor dat u op tijd bent om een strandstoel in te pikken.

Paarden festival
Paardrijden op het strand van Hua Hin is een populaire sport en sinds 2009 is er ook een evenement in Hua Hin voor alle paarden liefhebbers. Er zijn verschillende routes: korte afstanden voor de lokale mensen en 40 tot 80 kilometer voor gevorderden. De deelnemers zijn verdeeld in drie verschillende groepen, de lokale bevolking, buurlanden en andere nationaliteiten. Er is genoeg te zien voor iedereen. Voorheen georganiseerd in juli en december.

Golf festival
Hua Hin is een van de beste golf spots in Thailand met goed onderhouden golfterreinen voor lage prijzen. Elk jaar rond augustus en september komen er veel nationale en internationale golfers op dit evenement af. Voor wie nog niet zo gevorderd is worden er ook amateur evenementen georganiseerd in Hua Hin.

Vintage auto´s in optocht
Een groot evenement voor iedere auto liefhebber! Mooie, oude en antieke auto´s worden aan publiek tentoon gesteld, sommige erg veel waard. De meeste deelnemers zijn gekleed in gepaste kledingstijl van de jaren 1920 – 1940. Er zijn veel leuke activiteiten te vinden rond de optocht en kleine concertjes. Lokale Thai en toeristen, iedereen is welkom om te komen kijken.

Jazz festival op het strand van Hua Hin

Jazz festival op het strand van Hua Hin

Vliegers in de mooiste kleuren tijdens het vlieger festival

Vliegers in de mooiste kleuren tijdens het vlieger festival

One thought on “Speciale festivals in Hua Hin

  1. Pingback: Special festivals of Hua Hin | Hotel Hua Hin Blog

Comments are closed.