riverkwai

River Kwai Bridge Week

Op 24 november gaan de River Kwai Bridge week en de Kanchanaburi Red Cross Fair 2017 van start! Tot 3 december staat Kanchanaburi in het teken van een bijzonder festival ter nagedachtenis aan de Tweede Wereld oorlog historie. De Red Cross Fair wordt gehouden in het Klip Bua stadium in Mueang District, en de festiviteiten rondom River Kwai Bridge week natuurlijk bij de River Kwai Bridge. Kanchanaburi is sowieso aal een tripje waard, maar met de festiviteiten de komende week is het extra de moeite waard!

rsz_the-river-kwai-festival

Geschiedenis

Kanchanaburi is bekend door de historie rondom de Tweede Wereldoorlog. Het is de plek waar de Death Railway loopt, de Bridge over de River Kwai is, Hellfire Pass en het Thai-Burma Railway museum. Het festival is een nagedachtenis aan die tijd, en brengt op een ontspannen manier een hoop geschiedenis over. Er is een braderie waar je kan genieten van lokale hapjes en snacks, wat kan winkelen en meer te weten kan komen over Kanchanaburi. Het hoogtepunt van het festival is echter de licht-en-geluid show die elke avond plaats vind. Dit jaar draait de show om de constructie van de Death Railway, en eert het de Krijgsgevangenen die de beruchte spoorlijn hebben gebouwd.
rsz_11384935879-526107458

Planning

Elke vrijdag en zaterdag zal de show te zien zijn om 19:00 en 20:30 uur. Doordeweeks is de show 1x per dag te zien om 20:00 uur. Er zijn 1200 tickets beschikbaar per show, voor 300 baht per ticket. Tickets kunnen gekocht voor bij de show of vooraf bij de Kanchanaburi Provincial Hall.
rsz_9cedfb0315ee1c4a82c72adab65c4ea2

Red Cross Fair

Tegelijkertijd met de River Kwai Bridge Week is de Red Cross Fair in het Klip Bua Stadium in Mueang district. Hier kan je lokale producten shoppen, en er is ook entertainment aanwezig zoals een mini motor show, een concert, culturele optredens, en exhibities van overheidsinstellingen en scholen.
rsz_shutterstock_66048154

Activiteiten

Naast de evenementen die plaats vinden, is Kanchanaburi zeker een bezoekje waard door de vele activiteiten zoals:
– Srinakharin Dam
– Vajiralongkorn Dam
– Sai YokWater Noi and Yai Waterfalls
– Erawan fall
– Mon Bridge
– Mueang Sing Historical Park
– Three Pagodas Pass
– Wat Wang Wiwekaram
– Underwater City
Ga hier ook zeker even langs en maak een top trip van je verblijf in Kanchanaburi!