Het mooiste zandstrand & bounty eiland ter wereld – Koh Yao Noi, Thailand

Op zoek naar het mooiste eiland van Thailand maar geen drukke toeristische standbestemming? Lees dan snel verder want het afgelegen Koh Yao Noi eiland is de ruwe diamant van Thailand met een weelderige jungle, witte zandstranden, lachende lokale bevolking en adembenemend uitzicht over de Phang Nga Bay met reizende kalkstenen formaties uit de blauwe zee.

 

Klimaat

In tegenstelling tot de Koh Phi Phi eilanden is de zee rond Kao Yao erg kalm doordat het omgeven is door de Thaise kust. Een enorme stenen rots beschermd het eiland voor de Noordoostelijke wind wat er toe leidt dat het weer het hele jaar door erg aangenaam is. Het gebied heeft twee seizoenen (in plaats van drie, in de Noordelijkere delen van Thailand), het regen seizoen van april tot oktober en het droge seizoen van november tot april.

 

Attracties

De Andaman zee nodigt bezoekers uit voor diverse watersporten zoals kajakken, snorkelen, duiken en bootrondvaarten. Gasten kunnen eilandhoppen, een onvergetelijke ervaring langs de prachtige kliffen in de heldere zee of op een van de traditionele vissersbootjes meevaren. Op het eiland zijn ook verscheidene dingen om te doen zoals een jungle trekking, rots klimmen of crossen op een mountainbike. De creatieve geest wordt ook aangemoedigd gedurende Thaise kooklessen en traditionele Batink schilder lessen.

 

Voor gasten die iets verder weg willen gaan, Krabi en Phuket zijn vlakbij. Bovendien organiseert Paradise at Kao Yao diverse excursies naar andere eilanden en dorpjes om op olifanten te rijden en langs marktjes te stollen.

 

Locatie

Het eiland is te bereiken vanaf Phuket of Krabi, beide voorzien van een vliegveld. Vanaf het vliegveld van Phuket is het ongeveer 20 minuten naar de Yacht Haven Pier en vanaf daar nog een uurtje met de boot. Als u in Krabi aankomt is het 40 minuten vanaf het vliegveld naar de pier gevolgd door een bootrit van nogmaals 40 minuten om op het Koh Yao Noi eiland aan te komen. Anders dan de Koh Phi Phi eilanden, is het een comfortabele vaart op een kalme zee doordat de baai aan weerszijde omgeven is door land. Let er wel op dat u op tijd vertrekt, voordat het donker wordt.

 

Accommodatie

Het romantische strand resort Paradise @ Koh Yao is bekend voor vele trouwerijen en huwelijksreizen. Niet verrassend aangezien de luxe accommodatie een 400 meter lang privéstrand heeft en vele wellness faciliteiten aanbied zoals een gespecialiseerd yoga centrum en tropische jungle spa met een waterval, zwembad en kruidenstoombad. De moderne studio’s hebben een fris en nieuw design van mint kleuren in een open setting wat u gelijk het strand gevoel brengt. Bovendien worden er verscheidene activiteiten georganiseerd en is er een groot gezouten zwembad tot uw beschikking. Kijk voor meer informatie op: http://www.paradise-kohyao.com/