Hua Hin, gezellig dorp aan de zee

De stad

Hua Hin is een bijzondere standbestemming, nog niet overbelast met toeristen, zo’n drie uur rijden ten Zuiden van Bangkok. Op het strand en in de zee van Hua Hin worden vele sporten beoefend en er zijn verscheidene restaurants langs de kust te vinden met de beste gerechten, vers van de zee. Slenter over de lokale marktjes of verwonder u over de architectuur van Hua Hin met een bezoek aan een zomerpaleis van de koning of Boeddhistische tempel. Adrenaline is verzekerd in een van de waterparken met enorm hoge glijbanen of neem uw rust in een van de natuurparken vol met geheimen… Waar gaat u beginnen?

 

Klimaat

Hua Hin geniet van een gunstige locatie; vlakbij Bangkok en de zee. Het klimaat is er aangenaam met drie seizoenen: koel, warm en het regen seizoen – alhoewel het ook gezien kan worden als warm, warmer en heet. Het koele seizoen duurt grof gezegd van november tot aan februari met een gemiddelde temperatuur van 26 graden, een hoog tij en een verfrissende windje zo nu en dan. Van maart tot juni wordt het warmer in de regio met gemiddelde temperaturen van 29 graden en uitschieters boven de 35 graden. Het regen seizoen volgt, van juli tot oktober, de temperatuur daalt enigszins in de ochtend en avonden en sporadische regen bewatert het land. In vergelijking met andere delen van Thailand ontvangt Hua Hin het minste regen.

 

Activiteiten

Het unieke gebied rond Hua Hin heeft veel te bieden en is tegelijkertijd ook een rustig gebied, zonder massatoerisme. De prachtige natuur laat zich graag bewonderen, er zijn witte zandstranden, natuur parken, grotten en watervallen. Met de zee nabij zijn er veel leuke activiteiten te doen zoals paardrijden en kite boarding. Bovendien is er het ATV park waar men kan racen op een squad, medespelers kan neerhalen tijdens een paintbal wedstrijd of leren hoe men met pijl en boog kan schieten.

 

Daarnaast is Hua Hin bekend onder de golf liefhebbers. De beste golfterreinen zijn gevestigd in het gebied, goed onderhouden en vriendelijk geprijsd. Een van de grootse golf evenementen van Thailand vindt er plaats met zo’n tien deelnemende clubs.

 

Vervoer

Het resort is vernoemd naar de stad ‘Hua Hin’ wat letterlijk staat voor: ‘hoofd steen’. Dit heeft dus niets met het zandstrand te maken, daar is geen steen te vinden. Het strand strekt zich uit over acht kilometer en overal zijn leuke zeerestaurantjes te vinden. Het is niet ver naar het resort toe, vanaf Bangkok is het ongeveer drie uur rijden naar Hua Hin, in zuidwestelijke richting.

 

Accommodatie

De Rock is een fancy resort aan het strand en nog geen drie uur rijden vanaf Bangkok. Het intieme, elegante resort is pas gerenoveerd en heeft een uniek zwembad, uitkijkend over de zee. De ruime kamers, suites en villa’s zijn stijlvol ingericht en bieden alle rust. Rond Hua Hin is genoeg te doen, er zijn vele dorpjes, zee en stad, voor ieder wat wils. Kijk voor meer informatie op: http://www.therockhuahin.com/