Aanschouw de wonderen van Sukhothai in het UNESCO Werelderfgoed

[Read in English]

De voormalige hoofdstad van Thailand, Sukhothai, heeft een belangrijke rol gespeeld in de Thaise geschiedenis. Het is een stad vol met historische tempels omgeven door groene parken en rustgevende wateren. Bezoekers komen er om de plek te bewonderen alhoewel men er spontaan meditatie inspiratie op kan doen. Reizigers lopen door het park en hebben hun camera klaar om de oude Boeddha standbeelden en tempels vast te leggen.

Geschiedenis van de oude stad

De stad ondervond enorme ontwikkelingen in de 13de en 14de eeuw. De stad was oorspronkelijk gebouwd door de Khmer maar was door Thai overgenomen halverwege de 13de eeuw. Het was hier, in de oude hoofdstad waar Koning Ramkhamhaeng het eerste Thaise alfabet ontwikkelde. De koning creëerde een krachtig koninkrijk met sterke banden tussen andere, omliggende steden en het gigantische China.

 

Het UNESCO Werelderfgoed Sukhothai

De oude stad is vandaag de dag als UNESCO World Heritage Site verklaard, binnen de oude stadsmuren zijn 20 oude tempels (wat’s) en monumenten te bewonderen. De oude stad heeft een rechthoekige vorm van 2 km bij 1.5 km daardoor is het uitermate geschikt om er rond te fietsen. Fietsen kunnen gehuurd worden voor een paar Baht, naast de ingang van het park. Een snack, kopje koffie of water kunnen in het park worden gekocht. Vandaag de dag bevind de oude stad zich op zo’n 12 km van de nieuwe stad waar men nu woont.

 

Specials

Een indrukwekkende tempel is de Wat Mahathat waar een Boeddha omgeven wordt door oude pilaren en een tempel. Gesitueerd naast een meer creëert het een magisch gevoel – wat overigens in het hele park gevoelt kan worden. In weekenden zijn er speciale shows die in het park worden georganiseerd en het park blijft een beetje langer open voor publiek. Gedurende het hele jaar worden er diverse lichtshows georganiseerd, wie weet kunt u er eentje zien! Als u rond November komt zorg dan dat u het Loy Krathong lichtfestival kan meemaken. Het is een geweldig evenement, zeker in Sukhothai waar lichtjes samen met vele bloemen over de waters drijven, in het oude historische park.

 

Openingsuren: 6.30 tot 18.00 (in het weekend iets langer)

Toegangsprijs: 100 Baht (10 Baht meer als u een fiets mee heeft)

 

Hoe komt u er?

Een gezamenlijke rit vanaf het vliegveld in Bangkok kost ongeveer 300 Baht alhoewel een privé taxi natuurlijk ook een mogelijkheid is (duur: ongeveer vijf uur). Bovendien is er de optie om met de bus te gaan, wat ongeveer zeven uur duurt. De trein naar Phitsanulok gevolgd bij een lokale bus is ook mogelijk of u neemt het vliegtuig van Bangkok naar Sukhothai of Phitsanulok wat maar één uurtje vliegen is.

 

Waar verblijft u?

Op zo’n vijf min fietsen vanaf het UNESCO Werelderfgoed bevinden zich twee elegante resorts.

 

Le Charme Sukhothai Resort verwelkomt haar gasten met leuke chalets omgeven door een vijver vol met lotus bloemen. Het is de ideale plek voor een relaxte vakantie en vriendelijk geprijsd. Faciliteiten omvatten onder andere een knus restaurant, zwembad en fietsservices.

 

De Legendha Sukhothai Boutique Resort is de moderne creatie van een oud Thais dorp. Specials zijn onder andere de Thaise culturele dansvoorstellingen in de avonden, Thaise kook sessies en in de vroege morgen hebben gasten de kans om monniken een donatie te geven.

 

Moeder en dochter knielen voor het Buddha standbeeld in het UNESCO park

Moeder en dochter knielen voor het Buddha standbeeld in het UNESCO park

The Wat Mahathat in het Sukhothai park.

The Wat Mahathat in het Sukhothai park.

 Fietsen door de natuur onderweg van de ene naar de andere tempel

Fietsen door de natuur onderweg van de ene naar de andere tempel

 Verander in een archeoloog wanneer u tussen de tempels door loopt.

Verander in een archeoloog wanneer u tussen de tempels door loopt.