Traditioneel leven in het noordelijke Chiang Rai

Stad
Chiang Rai is een klein dorpje in de gelijknamige provincie gesitueerd in het noorden van Thailand. In 1262 werd het dorp uitgeroepen tot de eerste hoofdstad van het Lanna koningrijk. Inkomstenbronnen voor de stad waren (en zijn) voornamelijk afhankelijk van de opium productie, agricultuur, traditionele kunst en handwerken. Inwoners hebben er nog steeds een traditioneel leven. Omgeven door indrukwekkende gebergten kunnen bezoekers de weelderige jungle verkennen met spannende wandelpaden die langs de kleine locale bergstammen leiden. Andere speciale plekken om te verkennen zijn de oude ruines en indrukwekkende tempels.

Klimaat
Chiang Rai heeft net als Chiang Mai drie seizoenen, kort gezegd: heet, regen en koel. Het hete seizoen begint in maart en duurt ongeveer tot mei waarna een periode met sporadische, intense regenval volgt, tot aan oktober. Gedurende het koelere seizoen, van november tot februari, kunnen temperaturen ’s nachts zakken tot 12 graden en zeker in de bergen kan het ’s avonds flink afkoelen.

Attracties
Er zijn diverse activiteiten te vinden in de prachtige natuur of Chiang Rai. Denk aan een bezoek aan de bergstammen, museums, tempels, wandelingen door de prachtige natuur, bezoek aan watervallen, markten en natuurparken. Een absolute must-see is de Wat Rong Khun, in andere woorden: de witte tempel, slechts een paar km vanaf The Legend resort. In 1997 heeft de boeddhist Charlermchai de tempel laten bouwen maar de tempel is niet met andere Thaise tempels te vergelijken. Traditionele Thaise kunst iconen zijn er omgevormd tot hedendaagse superhelden en cartoons. In de regio zijn nog meer tempels te vinden zoals de Wat Phra Kaew (waar vroeger de waardevolle Emerald Boeddha gewaarborgd werd) en de Wat Doi Chom tempel. De prachtige tuinen van Doi Tung en Khom staan vol met prachtige bloemen, zeker een bezoekje waard. Tenslotte is er nog de ‘Golden Triangle’, de plek waar Myanmar, Laos en Thailand samenkomen.

Vervoer
Het resort heeft de perfecte locatie vlakbij de stad Chiang Rai, aan de oever van de Mae Kok rivier. Gasten kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de groene gebergten. Er zijn verschillende manieren om in het Noorden te komen. De snelste optie is per vliegtuig, vanaf Bangkok is het ongeveer iets langer dan één uur vliegen. De bus of auto zijn twee andere mogelijkheden, zo’n elf uur vanaf Bangkok, tenslotte kan men er met de trein komen vervolgt door een busrit.

Accommodatie
The Legend bevindt zich enerzijds aan de oever van de Mae Kok rivier en is anderzijds dicht bij de energieke stad Chiang Rai. Een rustig en vredig resort met ruime groene tuin, studio’s, villa’s en een prachtig zwembad naast de rivier. Het design is geïnspireerd op de Lanna cultuur.