Jungle en natuur is Kanchanaburi

Kanchanaburi is een levendige provincie zo’n drie uur ten Noorden van Bangkok. De unieke regio is omgeven door indrukwekkende natuur gebieden en biedt een groot aanbod aan diverse activiteiten. Zo kunnen bezoekers onder andere meer te weten komen over de gruwelen van de Tweede Wereld Oorlog waarvan er nog steeds restanten te zien zijn of genieten van de adembenemende tropische vegetatie, vol met wilde exotische beesten. Zeker aanbevolen om er een wandeling te maken met een bezoekje aan een klein dorpje van de Mon, ze hebben een eeuwen oude cultuur met vele tradities en rituelen.

Klimaat

Kanchanaburi heeft drie seizoenen: een koel, heet en regen seizoen die mede beïnvloed worden door de temperaturen en moessons. Door de voordelige ligging aan de rand van een bergketen, zijn de temperaturen iets koeler dan in andere omliggende provincies. De gemiddelde dagelijkse temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden met een minimale temperatuur van 20 graden ’s nachts en maximaal 40 graden overdag in de zomer. De moesson is actief van mei tot oktober en brengt korte, intense regenbuien met zich mee die de omgeving een mooi groen kleurtje geven.

Attracties

Er zijn prachtige nationale parken om te verkennen – zowel met de mountain bike als te voet – met een indrukwekkende tropische natuur inclusief watervallen en kalkstenen grotten. Bekende plekken zijn onder andere de Lawa grot en de Erawan waterval. Natuurliefhebbers zijn er op de juiste plek om nieuwe vogel soorten te spotten, een rit op een olifant te maken en met een kano door de overweldigende bergkliffen te varen.

Cultuur is een ander aspect van de regio, de lokale, oude Mon cultuur leeft er nog steeds voort in kleine gemeenschappen. Het is dus zeker een speciale ervaring om de Mon dorpjes te bezoeken of een van de culturele Mon dansen bij te wonen.

Tenslotte is het gebied rijk aan een indrukwekkende geschiedenis. Het Japanse leger had het commando over vele krijgsgevangenen die onder andere uit Nederland kwamen en onder erbarmelijke omstandigheden een spoorlijn tussen Thailand en Myanmar moesten aanleggen, ook wel de Dodenspoorlijn genoemd. Vele oorlogsmusea en begraafplaatsen staan stil bij de gebeurtenissen van toen (zoals: Thailand-Burma Railway Centre, JEATH War Museum, World War II Museum en een kunst galerij).

Vervoer

Vanaf Bangkok zijn er een aantal manieren om in Kanchanaburi te komen, in totaal zal het ongeveer drie uur duren afhankelijk van het type transport. Mogelijkheden zijn de trein, auto, VIP bus met airconditioning of mini bus, tenslotte is een taxi natuurlijk ook nog mogelijk.

Accommodaties

Langs de Kwai rivier zijn verscheidene resorts te vinden met ieder andere, unieke kenmerken.

  • The Hintok River Camp @ Hellfire Pass

Luxe kamperen in een safari tent vlak bij de legendarische Hellfire Pass.

  • Home Phutoey River Kwai Resort

Avontuurlijk resort voorzien van vele gemakken in een vredige omgeving.

  • River Kwai Jungle Rafts

Ontmoet de lokale bevolking tijdens een verblijf op het drijvende bamboe resort van de Kwai rivier.

  • River Kwai Resotel

Jungle chalets, vlakbij de rivier te midden van een weelderige groene vegetatie.

  • RV River Kwai (cruise)

Verken de rivier en zijn geheimen tijdens een cruise.

  • The FloatHouse River Kwai

Luxueuze villa’s drijvend op de Kwai rivier, vlakbij de indrukwekkende Lawa grot.

Aanbevolen: Moeilijk om te kiezen? Iedere dag vertrekt er een nieuwe excursie van Bangkok naar Kanchanaburi met fantastische activiteiten en overnachtingen in een van de bovenstaande resorts. Voor meer informatie: http://www.serenatahotels.com/special-offers-en.html#