De bruisende wereldstad: Bangkok

Stad

Bangkok is met 8.5 miljoen inwoners Thailand’s grootste stad die iedere dag blijft groeien. De metropool is de hub naar Zuid-oost Azië maar ook zeker een stad om een paar nachtjes te blijven. Enorme winkelcentra, talrijke lokale marktjes, verrukkelijk eten, historische tempels, een bruisend nachtleven en historische tempels maken de hoofdstad tot een dynamische stad. Van luxe rooftop restaurants tot lokale straat tentjes, Bangkok heeft het allemaal.

 

Klimaat

De moesson bepaald grotendeels het weer in Bangkok en veroorzaakt drie seizoenen alhoewel de temperaturen in het algemeen vrij hoog zijn gedurende het jaar. Het koele seizoen duurt van oktober tot februari gevolgd bij het hete seizoen. De temperatuur is dan gemiddeld 30 graden met uitschieters van 35 graden. In mei luid de zuidwest moesson het regen seizoen in, wat duurt tot september. Regen valt gewoonlijk aan het einde van de dag of ’s nachts en kan grote hoeveelheden aannemen.

 

Attracties

In de dynamische hoofdstad van Bangkok is er van alles te doen. U kunt de stad goed verkennen gedurende een fietstocht, in een tuk-tuk of zelfs tijdens een dinercruise over de rivier. Enkele hoogtepunten zijn de backpackers straat Khao San, de floating markets, the grand palace met een overvloed aan tempels, het fantastische eten, enorme winkelcentra en vergeet ook zeker niet om van een massage te genieten.

 

Hotel de Bangkok en The Bangkokians bevinden zich op een unieke locatie: makkelijk te bereiken, in een Thaise buurt en toch nog vlakbij enkele leuke hoogtepunten. Op loop afstand zijn vele lokale marktjes te vinden, zoals de Pratunam markt en leuke eettentjes op straat of restaurants. Daar komt bij dat het hotel vlakbij Bangkok’s shopgebied ligt met de beste winkelcentra zoals Central World (Bangkok’s grootste winkelcentrum), King Power Duty Free shop en Jim Thompson silk shop. In de winkelcentra is werkelijk van alles te vinden, diverse kleding merken, cosmetica, sieraden maar ook restaurants en bioscopen. Dan is er nog het Vicory Monument (een hub in Bangkok) en Baiyoke Tower II, het hoogste gebouw in Bangkok op dit moment.

 

Vervoer

Vanaf het vliegveld Bangkok Suvarnabhumi komt u gemakkelijk in de stad in, de airport link verbindt het vliegveld met de stad.  Vanaf het station Ratchaprarop (duurt zo’n 20 min. en kost 40 Baht) is het nog maar een paar minuutjes lopen naar het hotel. Andere opties zijn de taxi en de bus.

 

Accommodaties

Bangkokians

Een hippe Thaise accommodatie bevindt zich vlakbij Bangkok’s shop walhalla van lokale markten en grote winkelcentra. Op een rustige locatie zijn vier Thaise huizen te vinden met een tropische tuin. Lees meer over dit thuis gevoel op:  http://www.thebangkokians.com/

 

Hotel de Bangkok

Een perfecte plek om de reis door deze mega stad te beginnen is het rustige boetiek Hotel de Bangkok. Het hotel heeft de ideale locatie, vlakbij de airport rail link in een rustig deel van de stad. Lees meer op: http://www.hoteldebangkok.com/