3-1-1024x683-e1510811072258

Kanchanaburi hoogtepunten

Een trip naar Thailand is niet complete zonder een bezoek aan Kanchanaburi. Deze bijzondere plek is een fantastische combinatie van geschiedenis, natuur en authenticiteit. In deze blog worden de hoogtepunten van Kanchanaburi besproken. Lees dus snel door en boek je trip!

rsz_part1-4_ok_new

Geschiedenis

Kanchanaburi is waarschijnlijk het meest bekend door de geschiedenis van het gebied in de Tweede Wereldoorlog. In de Tweede Wereldoorlog wilden de Japanners een spoorweg bouwen tussen Thailand en Myanmar (toen Burma). Omdat de Japanners te sterk waren, kon Thailand niks anders dan mee werken, of zelf verslagen worden. De Japanners gebruikten de Krijgsgevangenen als werkers voor het treinspoor, en later ook Aziatische werkers. De verhalen uit de werkkampen zijn schrijnend. Maar, ook dit is een gedeelte van de wereld historie, en het is zeker van belang om de verschillende historische plekken te bezoeken en erover te leren. Je kan naar:
– Thai – Burma Railway Centre, een museum over de spoorweg
– Allied War cemetery, de begraafplaats voor 7,000 “Prisoners of War”
– JEATH War Museum, een museum over de constructie en de condities van de werkers
– The bridge on the River Kwai, de beroemde brug
– Death Railway, het treinspoor wat vandaag de dag nog in gebruik is om passagiers te vervoeren tussen Bangkok en het noorden
– Hellfire Pass Memorial museum and trekking trail, een special museum over een stuk van de railway, waar je ook kan lopen. Doe hier zeker de audiotour!

rsz_น้ำตกห้วยเเม่ขมิ้น

Natuur

Er is meer te vinden in Kanchanaburi dan alleen maar geschiedenis. Zoals in de rest van Thailand, is de natuur ook hier prachtig. Bezoek Sai Yok National park om mooie grotten te zien zoals de Lawa Cave, Daowadueng Cave of Kaew Cave. In de Lawa Cave kan je ook de kleinste vleermuis ter wereld zien, de Kitti bat. Of ga naar Erawan National Park, en bezoek een van Thailands mooiste watervallen, de Erawan waterfall. De waterval is uitgestrekt zo’n 1500 m lang, en bestaat uit 7 verdiepingen. Elke verdieping heeft iets speciaals:
– Op de eerste verdieping zijn vele vissen te vinden
– Op de tweede een prachtige grot
– Op de derde verdieping is een grote vijver met vissen waar je kan zwemmen
– De vierde en vijfde stap hebben mini watervalletjes, steen formaties en dichte begroeiing\
– De zesde verdieping heeft weer een mini waterval
De zevende stap laat zien hoe de waterval aan zijn naam komt. Erawan is de naam van een drie-koppige Hindoe God, en bij deze laatste verdieping zijn nog 3 lagen.
Tot de vijfde verdieping is het pad goed begaanbaar, vanaf de zesde wordt het moeilijker. Zorg ervoor dat je goede schoenen draagt en genoeg muggenspray, water en snacks bij hebt.

rsz_1371923971-6962213497-o

Authenticiteit

In Thailand zijn vele tempels te vinden, maar in Kanchanaburi staat een hele speciale. Nadat je 157 tredes omhoog bent gelopen vind men Wat Tham Sua. Het uitzicht vanaf hier is prachtig, met vele kilometers aan rijstvelden en de Mae Klong Dam. Het semi-ronde “aura” dome is het huis van een grote gouden Buddha. Verder vind men hier de Ket Kaew Pagoda en een speciale achthoekige kapel.
Nog een hoogtepunt dat je niet mag missen is het Mon dorp. Midden in de jungle langs de rivier Kwai, is een klein dorpje waar men nog volgens oude tradities leeft. Je vindt hier huizen op hoge palen, en zo goed als geen elektriciteit. The Mon waren een van de eerste bewoners van Thailand, maar tegenwoordig zijn er nog weinig traditionele Mon over. Dat maakt dit dorpje extra speciaal, een kans om een hele cultuur in stand te houden in de jungle van Kanchanaburi.
Dus, voor je volgende Thailand trip, zorg ervoor dat Kanchanaburi en zijn pracht en praal op de planning staan!

rsz_img_8424