Picture by River Kwai Jungle Rafts

De toekomst is vandaag – duurzaamheid voor River Kwai Jungle Rafts

Duurzaamheid voor Thailand:
Al sinds 1976 worden gasten hartelijk verwelkomd op de Jungle Rafts, een drijvend resort op de Kwai rivier in Kanchanaburi. Het is een ware ontdekkingstocht in het midden van de jungle, naast de legendarische Kwai rivier, een kleinschalig Mon dorpje, gigantische olifanten en indrukwekkende bergketens. Alsof u zich in een droomwereld bevindt. Dat idealistische gevoel wil de Jungle Raft behouden zodat gasten er niet alleen vandaag van genieten maar ook morgen.

Behouden van de omgeving
De Jungle Rafts blijven bij het originele concept: ‘back to nature’. Hierin slaagt het resort, ze onderscheiden zich onder andere doordat ze geen elektriciteit gebruiken. In plaats daarvan worden er lantaarns gebruikt wat een prachtige, romantische sfeer geeft ’s nachts.

Om de natuurlijke omgeving te behouden en de vervuiling te beperken heeft de River Kwai Jungle Rafts meerdere septische tanks geïnstalleerd. Bovendien werd er voor de bouw enkel hout gebruikt van bomen die al dood waren. Het resort kapt geen levende bomen om, om zo de jungle te behouden.

Lokale Mon cultuur
Een etnische minderheidsgroep in Thailand zijn de Mon, zij wonen onder andere in Kanchanaburi, te midden van Thailand en in het Zuiden van Myanmar. Doordat het resort zich in dezelfde regio bevindt hebben zij niet alleen een baan maar ook een huis, ze leven samen met de familie in een klein dorpje. Daarnaast hebben de Mon een tempel gebouwd en ook bij de bouw van de school was het resort een groot support, zo hebben de kinderen toegang tot educatie en kunnen ze spelen zonder zorgen. Lees meer over de Mon culture

De olifanten
Een van de slimste dieren in de wereld en ook zeker een van de grootste, is de olifant. Helaas worden ze niet altijd goed behandeld.. Zo niet de River Kwai Jungle Rafts, zij zorgen voor de olifanten en verzorgers mogen dan ook geen olifanten haak gebruiken om het beest aan te sturen. Ook al hebben de dieren nog zo’n dikke huid, het is wel gevoelig. Mocht u nieuwsgierig zijn en meer willen weten over dit speciale dier, kijk dan snel op: Het Intelligentste dier ter wereld

elephants

Vrijwel iedere ochtend komen de olifanten een kijkje nemen bij het resort. ©River Kwai Jungle Rafts

mon cultural school in kanchanaburi

Kinderen doen mee aan een dansvoorstelling op school en laten de traditionele Mon dans zien. ©River Kwai Jungle Rafts

[Read the Post in English]