rsz_cremation-for-late-thai-king-7-700x466

Bezoek aan de Royal Crematorium Site in Bangkok

Bezoekers van Bangkok hebben deze maand een once in a lifetime kans om het Koninklijk crematorium, speciaal gebouwd voor Hare Majesteit wijlen Koning Bhumibol Adulyadej, te bezoeken. De verwachting is dat per dag 100,000 mensen de plek zullen bezoeken. Wil jij er hier een van zijn? Lees dan snel verder!

Het bezoek

Er gelden een aantal regels voor bezoekers van het koninklijk crematorium. Er is een dresscode voor mannen en vrouwen:
Mannen:
– Shirt met mouwen, niet te strak
– Lange broek, geen faded, ripped of skinny jeans
– Nette schoenen, geen slippers
Vrouwen:
– Jurk met mouwen en tot over de knie, niet te strak
– Rok tot over de knie, niet te strak
– Lange broek, niet te strak
– Nette schoenen, geen slippers
Thaise ingezetenen moeten hun ID kaart laten zien, buitenlanders hun paspoort, bij een van de 5 screening punten. Voor Thai zijn er 4 screening punten bij Territorial Defence Command, Tha Chang, the Earth Goddess Statue en Thammasat University, waar rolstoelen beschikbaar zijn. Monniken en buitenlandse bezoekers zijn welkom bij het Defence Ministry screening punt. Eenmaal binnen, worden 8 groepen van 300 mensen een uur lang rondgeleid door de exhibitie.

c3a76764ba697c4e14ab5af2b06a3536.jpeg.28cbbaabfe54ab01e5de94fcb99be121

De exhibitie

De toer gaat door 3 gedeeltes; het eerste gedeeltezijn de exhibities die gerelateerd zijn aan de Royal Projects, van Hare Majesteit wijlen Koning Bhumibol Adulyadej. Hier kan je de Chaipattana water beluchtings apparaat wat hij heeft uitgevonden zien, de “Monkey cheek” water wacht bekkens, en een demonstratie van een rijst veld. Andere exhibities laten delen van de Koninklijke crematie zien. Na het bezoeken van de exhibities is er tijd om een nette foto (geen selfies!) te maken met het crematorium op de achtergrond.

5e4eb4cbece1a490523bf4fcdaed28cf-atwb

Hoogtepunt

Het absolute hoogtepunt van de toer is de binnenkant van het prachtig gedecoreerde crematorium. Het laatste gedeelte wat je bezoekt zijn de 3 muurschilderingen die ook weer de Royal Projects weergeven en een exhibitie van verschillende tijden uit het leven van wijlen de koning tijdens zijn 70 jarige regie. Voor de slechthorende is er een special opgenomen audio toer beschikbaar. Voor de blinden zijn er tastbare exhibities, waaronder een replica van het crematorium. Na de tour krijg je een post kaart om je bezoek te herinneren. De Royal Cremation Site is elke dag van 07:00 tot 22:00 hrs geopend bij Sanam Luang.

rsz_recommendations-regarding-the-royal-cremation-for-the-late-king-bhumibol-adulyadej-1